Advertisement
  1. Photo & Video
  2. Video

10 лесни парчиња: Целосни пакети со идентитет за емитуваните вести

Scroll to top
Read Time: 3 min

Macedonian (Македонски јазик) translation by Stefan Nikolov (you can also view the original English article)

Ако размислувате да започнете свој пренос на вести, може да биде огромно да се размислува за сите различни елементи што ќе треба да ги повлечете заедно.  Отварање, графика, пониски третини ... многу е да се разгледа. За среќа, постојат некои талентирани автори на пазарот на Envato, кои ги составивте целите пакети за вас.

Еве ги првите десет, вклучително и некои дополнителни пакети за комплимент на вашата програма.

Пакети за идентитет на емитување: доведете го вашиот дизајн на следното ниво

1. Дизајн на емитување - комплетен пакет за новости

Дизајн на емитување е сè што ви е потребно за да добиете одличен вести. Тука спаѓаат отварачи, графички елементи на воздух, па дури и виртуелен студиски сет за две сидри со 11 агли на камерата. Phew, ние сме исцрпени само читајќи ја оваа прекрасна листа!

Broadcast Design - Complete News PackageBroadcast Design - Complete News PackageBroadcast Design - Complete News Package
Дизајн на емитување - комплетен пакет за новости

2. Дизајн на емисии - пакет за новости

Едноставен и ефективен, Пакетот за Дизајн на емисии содржи седум претходно изречени знаци и серија од седум секунди. Позади, пониски третини и титули се добро дополнети, правејќи го овој одличен пакет за сите вас за да започнете.

3. Пакет за емитување

Ова преземање вклучува три различни студиски поставувања со корисна опција за менување на позицијата на камерата. Има и корисни видео туториал за користење, ако заглавите.

Broadcast News PackageBroadcast News PackageBroadcast News Package
Пакет за емитување

4. Пакети за телевизиски емисии

Овој проект содржи се што ви е потребно за да започнете да ги објавувате вашите вести, вклучително и елементи за вести, спорт и времето. Боите и елементите се лесно да се прилагодат и можат да се променат за да одговараат.

TV Broadcast News PackagesTV Broadcast News PackagesTV Broadcast News Packages
Пакети за телевизиски преноси

5. Дизајн на емитување - комплетен пакет за новости

Преземањето на Дизајн на емитување е сеопфатен пакет, вклучително и позадина со жици, живи екрани и агли преку рамо. Во случај на сомнеж, Anchorman не е вклучен ...

Broadcast Design - Complete News PackageBroadcast Design - Complete News PackageBroadcast Design - Complete News Package
Дизајн на емитување - комплетен пакет за новости

6. Пакет за светски вести

Содржи елементи на емитување и графика на воздух, пакетот за вести од светот ќе ве отпушти на летачки почеток при производство на професионално емитување.

World News Broadcast PackageWorld News Broadcast PackageWorld News Broadcast Package
Пакет за пренос на светски вести

Дополнителни пакети

7. Пакет за телевизиски емитување

Сјајот е насочен кон општа телевизија, а не од вести, но има елементи совршени за сегменти од функција како што се модата, начинот на живот и забавата.

Glow TV Broadcast PackageGlow TV Broadcast PackageGlow TV Broadcast Package
Пакет за телевизиски емитувања

8. Дизајн на емитување - комплетен фудбалски пакет на воздух

Еј, еј спортски фанови, овој фудбалски пакет е совршена придружба кон вашето емитување. Вклучува сè што ќе го поврзете со фудбал (или фудбал, ако сте британски): статистика, бодови, стартна линија и така натаму.

Broadcast Design - Complete On-Air Soccer PackageBroadcast Design - Complete On-Air Soccer PackageBroadcast Design - Complete On-Air Soccer Package
Дизајн на емитување - комплетен фудбалски пакет на воздух

9. Елегантен пакет за емитување

Друг одличен образец за дополнителен пакет на вести, во овој случај, мизерни карактеристики, чувства-добри приказни, интервјуа и така натаму. Проектот е стилски и модерен со пријатен шарен мат.

Elegant Broadcast PackageElegant Broadcast PackageElegant Broadcast Package
Елегантен пакет за емитување

10. Пакет за награди

Ох, глетката и гламурот на церемонијата на доделувањето на наградите. Ако сте доволно среќни да покриете еден од овие возбудливи настани, тогаш Пакетите за награди ќе ви дадат сè што ви треба за да го направите тоа во стил.

Awards PackageAwards PackageAwards Package
Пакет награди

Со среќа

Се надеваме дека ќе изградите успешен и популарен канал за вести и дека овие пакети ќе ви помогнат да започнете. Ако сакате некои повеќе големи совети за создавање на сопствени емитувања, тука се и уште неколку написи за да ги разгледате.

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Photo & Video tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Advertisement
Start your 7-day free trial*
Start free trial
*All Individual plans include a 7-day free trial for new customers; then chosen plan price applies. Cancel any time.