Unlimited AE and Premiere Pro templates, videos & more! Unlimited asset downloads! From $16.50/m
Advertisement
  1. Photo & Video
  2. Adobe Photoshop

Фотошоп за 60 секунди: Како да креирате вињета на 3 начина

by
Read Time:1 minLanguages:

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Final product imageFinal product imageFinal product image
What You'll Be Creating

Добредојдовте во нашата Фотошоп во 60 секунди серија, во која можете да научите вештина, функција или техника на Photoshop за само една минута!

Ефект на вињета

Вињета е ефект во дизајнот и фотографијата, каде што сликата исчезнува од центарот во обично црна позадина. Додава суптилна промена на расположението на фотографијата, додека цртање на окото на гледачот кон центарот. И поради неговата едноставност, постојат многу начини за постигнување на овој ефект за малку време. Од градиенти до слоеви за прилагодување и многу повеќе, додајте го овој брз ефект на вашиот арсенал на техники за уредување фотографии.

Погледнете го ова кратко видео за да научите три различни методи за создавање едноставна вињета.

Малку подетално

Дознајте повеќе за Adobe Photoshop на Envato Tuts +:

И слободно пробајте го овој ефект со сликата од видеото, користејќи го овој бесплатен Sparkler Stock преку Pixabay.

60 секунди ?!

Ова е дел од серијата брзи видео-упатства на Envato Tuts +, во кои воведовме голем број на теми, сите во 60 секунди - само доволно за да го изгорите вашиот апетит. Дозволете ни да знаеме во коментарите што си мислел на ова видео и што друго би сакале да го објасните за 60 секунди!

Advertisement
Advertisement
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.