Unlimited AE and Premiere Pro templates, videos & more! Unlimited asset downloads! From $16.50/m
Advertisement
  1. Photo & Video
  2. Timelapse

JPEG против RAW : Што е подобро за забрзано видео?

by
Read Time:1 minLanguages:

Macedonian (Македонски јазик) translation by Marija Gjakovska (you can also view the original English article)

Кое е подобро за снимање на сегменти за забрзано видео: JPEG или RAW?

Снимајќи во RAW формат дефинитивно имате подобра контрола при обработка. Но ако можете да снимате само во JPEG формат, се уште има некои други опции кои можете да ги употребите. 

Screenshot from Time-Lapse Video for Photographers courseScreenshot from Time-Lapse Video for Photographers courseScreenshot from Time-Lapse Video for Photographers course

Во ова кратко видео водич од мојот курс Time-Lapse Video for Photographers ќе ја проучам разликата меѓу RAW и JPEG форматите и ќе ви покажам како точно да ги употребите тие опции. 

Погледнете го прирачникот

Погледнете го целиот курс

Забрзана видеографија е логичен излез за фотографите кои сакаат да добијат движење од нивните фотоапарати. Сепак, на почетниците во видео продукцијата може да им биде комплицирано и застражувачки да направат секвенци на забрзано видео.

Во целиот курс Time-Lapse Video for Photographers ќе имате можност да одите чекор по чекор низ процесот на забрзано видео од почеток до крај, со што се губи она застрашувачко чувство. Ќе научите за бирањето на правилната опрема за забрзано видео, конфигурирање на камерата, снимање на локација и обработка на вашите секвенци на забрзано видео. 

Со овој курс , ќе бидете способни да креирате професионални забрзани видеа . 

Ако сакате инспирација, видете ги некои од фантастичните time-lapse sequences на Envato маркетот.

Advertisement
Advertisement
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.