7 days of unlimited video, AE, and Premiere Pro templates - for free!* Unlimited asset downloads! Start 7-Day Free Trial
Advertisement
  1. Photo & Video
  2. Video

Како да внесете видео снимки во Final Cut Pro X

Read Time: 2 mins

Macedonian (Македонски јазик) translation by Anastasija Martinovska (you can also view the original English article)


За да започнете со Final Cut Pro X, ќе треба да ги внесете видео снимките во апликацијата. Постојат неколку опции кои контролираат како Final Cut Pro се справува со снимките, и во оваа лекција ќе го видите најефикасниот можен начин.

Во ова видео, ќе дознаете повеќе за креирање на библиотеки, внесување на вашите снимки во библиотеки и користење на надворешни дискови за да ги задржите вашите видео снимки достапни на повеќе компјутери.

Import footage in Final Cut Pro XImport footage in Final Cut Pro XImport footage in Final Cut Pro X
Оваа лекција ќе ви го покаже најефикасниот начин за прикажување на Final Cut Pro на вашите снимки и создавање на оптимизирани верзии на вашите медиуми.

Гледајте го целосниот курс

Оваа лекција е дел од целосниот курс наречен Video Editing во Final Cut Pro. Тоа е целосен интензивен курс при користење на FCPX за уредување на вашите сопствени видеа. Без разлика дали станува збор за ваша лична снимка или бизнис проект, курсот има се што ви е потребно за да започнете како видео едитор.

Може веднаш да започнете со овој курс користејќи претплата за Envato Elements. За еднократна ниска месечна претплата, добивате пристап не само на овој курс, туку и на целата библиотека од 1.000 курсеви

Проверете ги овие други ресурси за работа во Final Cut Pro X во туторијалите подолу:

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Photo & Video tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Scroll to top
Start your 7-day free trial*
Start free trial
*All Individual plans include a 7-day free trial for new customers; then chosen plan price applies. Cancel any time.